Skip to main content
  • Op werkdagen voor 12.00 uur besteld volgende werkdag geleverd!
  • Geen borg
  • Scherpe prijzen dankzij eigen afvalverwerking
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • All-in prijzen

Het verbouwen van de zolder is een optie die voor veel mensen verstandig is. De zolder is in de meeste woningen een plek die als opslagruimte gebruikt wordt, maar waar verder niet veel mee gedaan wordt. Door uw zolder te verbouwen tot een slaapkamer of badkamer vergroot u de ruimte binnen uw huis die daadwerkelijk nuttig gebruikt wordt. Hierdoor krijgt u meer ruimte op andere verdiepingen.

De stappen: Zolder verbouwen tot slaapkamer

Als u aan het overwegen bent om uw zolder te verbouwen, is het belangrijk om vooraf goed te plannen. Wilt u de zolder verbouwen tot slaapkamer of bijvoorbeeld tot een slaapkamer met badkamer? Bedenk goed wat uw behoeften zijn en bespreek de mogelijkheden.

De voorbereidingen

Uiteraard moet u de huidige staat van uw zolder goed evalueren voordat u aan een verbouwing begint. Het is belangrijk om na te gaan of de zolder al als woonbare ruimte gebruikt kan worden of dat er nog dingen geïnstalleerd of aangepast moeten worden. Ook moet er goed gekeken worden of het dak niet aangetast is door vocht of schimmel, hier wilt u immers niet onder slapen. Zorg ervoor dat u van tevoren alles goed in kaart heeft, zodat u niet tegen onvoorziene kosten aanloopt.

Vervolgens is het van belang dat de zolder toegankelijk is. Vaak zijn zolders alleen bereikbaar via een luik. Dit moet dan ook aangepast worden. U wilt tenslotte liever niet iedere keer dat u naar uw slaapkamer of badkamer wilt gaan door een luik een trappetje omhoog moeten klimmen. Het is dus handig om er een vaste trap voor in de plaats te maken. Kijk goed of dit mogelijk is in uw woning.

Een belangrijk aspect van een woonbare ruimte is de isolatie. Zorg ervoor dat uw zolder goed geïsoleerd is, zodat het niet al te koud of warm wordt. Dit is het laatste wat u wilt wanneer u uw zolder gaat verbouwen tot slaapkamer. Dit is eenmaal cruciaal voor uw comfort in deze ruimte. Zorg er dan ook voor dat uw isolatie goed is afgewerkt met een luchtdichte laag. Zo kan er geen warmte ontsnappen.

zolder verbouwen

Het installeren

Als uw zolder al goed geïsoleerd en toegankelijk was, begint nu het echte installatieproces. Zorg voor goede zonwering op de dakvensters, zodat u niet in het licht hoeft te slapen. Ook is zonwering belangrijk voor de zomermaanden om te voorkomen dat het een broeikas op uw zolder wordt. In de ideale situatie zit de zonwering aan de buitenkant van het raam, zo kan namelijk uw raam geopend worden zonder dat de zonwering omhoog moet.

Hierna zullen verschillende technische installaties gedaan moeten worden. Denk hierbij aan het installeren van een verwarmingssysteem en stopcontacten. Hierdoor kunnen lampen en andere apparaten worden voorzien van elektriciteit. Mocht u van plan zijn om uw zolder te verbouwen tot een slaapkamer met een badkamer, moet er uiteraard ook rekening gehouden worden met de watertoevoer en andere sanitaire installaties op en naar uw zolder.

De inrichting

Tot slot kan uw zolder worden ingericht. Hier kunt u uw fantasie en creativiteit in de vrije loop laten om uw droomzolder te creëren. De inrichting maakt uw zolder écht af en zorgt ervoor dat u niet meer denkt aan hoe uw zolder er eerst uitzag. Het is belangrijk dat u zich comfortabel voelt op uw nieuwe zolder en dat u er dan ook graag komt. Denk dus aan de benodigde spullen voor uw slaapkamer, maar vergeet zeker geen accessoires toe te voegen die de kamer eigen maken. U kunt er eventueel ook nog voor kiezen om uw muren te verven. Zo kunt u de stijl van de zolder aan laten sluiten op de rest van het huis en ontstaat er een groot geheel. De ruimte die u voorheen als slaapkamer gebruikte, kan nu een andere functie krijgen. Denk hierbij aan een tweede slaapkamer voor kinderen of gasten. Al met al, haalt u dus veel voordeel uit het verbouwen van uw zolder.

Denk bij het verbouwen ook aan het afvoeren van uw afval. U kunt hiervoor een afvalcontainer huren. Hiermee kunt u eenvoudig en snel het afval afvoeren, zonder dat u er veel moeite voor hoeft te doen. Voor eventuele vragen kunt u altijd contact met ons opnemen via onze website. Hier vindt u onder andere ons e-mailadres en ons telefoonnummer.