Skip to main content
 • Op werkdagen voor 12.00 uur besteld volgende werkdag geleverd!
 • Geen borg
 • Scherpe prijzen dankzij eigen afvalverwerking
 • Bestellen zonder account mogelijk
 • All-in prijzen

Op onze containerverhuur website staan verschillende type afzetcontainers: een afzetcontainer voor groenafval, een afzetcontainer voor grondafval, een afzetcontainer voor houtafval, een afzetcontainer voor bouwafval, een afzetcontainer voor grofvuil en een afzetcontainer voor puin. Deze type containers zijn heel verschillend, maar hebben soms overeenkomsten tussen de soorten afval, die u erin kunt deponeren. Bij een verbouwing kan het namelijk zo zijn dat u grofvuil, bouw- en puinafval wilt deponeren en bij een renovatie van de tuin kan het zo zijn dat u groenafval, hout en grond wilt deponeren. Hiernaast zijn er speciale regels omtrent het afvoeren van grond vervuild met PFOA. In dit artikel worden alle containers onder elkaar gezet en beschreven welke afvalsoorten wel en niet toegestaan zijn. Vervolgens is het voor u makkelijker om de juiste keuze te maken. Mocht u nog vragen hebben over de afvalsoort die u wilt gaan deponeren, dan kunt u uw vraag stellen via het contactformulier of ons telefonisch bereiken. Onze collega’s weten namelijk alles over de verschillen tussen de zes type containers.

3 type afzetcontainers vaak gebruikt na een verbouwing of het klussen in huis

De afzetcontainers voor bouwafval, grofvuil en puin worden vaak gekozen na een grote verbouwing in huis.

 1.  De container voor puin wordt vaak gekozen bij grote verbouwingen, waarbij muren doorbroken worden om een andere indeling in een huis of appartement te creëren. In de puin container mogen daarom de volgende afvalsoorten afgevoerd worden: grindtegels, dakpannen, metselpuin, stenen en bakstenen. Het is daarentegen niet toegestaan om de volgende afvalsoorten af te voeren in een afzetcontainer voor puin: asbest of asbest vergelijkend materiaal, gips, asfalt, dakgrind, puinzakken en/of ander materiaal dan puin.
 2. De grofvuil container wordt vaak gekozen wanneer men toe is aan een nieuw interieur, bijvoorbeeld wanneer de badkamer is vernieuwd of wanneer nieuwe meubels zijn aangeschaft. In de afzetcontainer voor grofvuil mogen de volgende afvalsoorten afgevoerd worden: afvalhout, sloophout, kunststof, hout, metalen, meubels, raambekleding, sanitair, fietsen, tegels, puin en/of tuinmeubels. Het is daarentegen niet toegestaan om de volgende afvalsoorten af te voeren in een afzetcontainer voor grofvuil: kitspuiten, verfblikken, dakleer, autobanden, vetresten, spuitbussen, asbest of asbest vergelijkend materiaal, koelkasten, vriezers en/of ander chemisch materiaal.
 3. Het derde type container, vaak ingezet na een verbouwing of klussen in huis, is de bouwafval container. In de container voor bouwafval mogen de volgende afvalsoorten afgevoerd worden: glas, grofvuil, papier, karton, puin, plastic, hout, kunststof, gibo, gips en vloerbedekking. Het is daarentegen niet toegestaan om de volgende afvalsoorten af te voeren in een afzetcontainer voor bouwafval: vriezers, dak afval, vetresten, autobanden, accu’s, olie, koelkasten en asbest of asbest vergelijkend materiaal. In de afzetcontainer voor bouwafval en de afzetcontainer voor grofvuil is het tevens toegestaan om een matras af te voeren. Houdt hierbij wel rekening met een toeslag van 50 euro per matras. Ons advies is daarom uw oude matras zelf af te leveren bij de gemeentelijke stortplaats. De gemeentelijke stortplaats is ook in staat om matrassen op een duurzame manier te verwerken.

3 type afzetcontainers vaak gebruikt na een renovatie van de tuin

De afzetcontainers voor groenafval, grond en hout worden vaak gekozen na een renovatie van de tuin.

 1. De afzetcontainer voor groenafval is de meest logische keuze, aangezien hier planten in gedeponeerd mogen worden. In de container voor groenafval is het daarnaast toegestaan om de volgende afvalsoorten af te voeren: hooi en stro, takken, struiken, gft-afval, snoei of maaiafval en/of plantenresten. Het is daarentegen niet toegestaan om de volgende afvalsoorten in de container voor groenafval te deponeren: bewerkt hout, steen, zand en/of ander afval dan groen afval. Houdt er dus rekening mee dat het niet de bedoeling is om de overgebleven grond in uw tuin in de container voor groen afval te deponeren. U zult dan moeten kiezen voor de container voor grond.
 2. In de afzetcontainer voor grond is het toegestaan om de volgende afvalsoorten af te voeren: klei, veen, aarde, zand, tuinaarde, graszoden en/of grasmatten. Het is daarentegen niet toegestaan om de volgende afvalsoorten af te voeren in de afzetcontainer voor grond: hout, grind, boomstronken, olie, wortels en/of plastic. Mocht u dus hout willen deponeren dan kunt u beter kiezen voor de container voor hout.
 3. In de afzetcontainer voor hout is het toegestaan om de volgende afvalsoorten af te voeren: spaanplaat, houten platen, hardboard, zachtboard, geperst hout en/of kozijnen. Het is daarentegen niet toegestaan om de volgende afvalsoorten af te voeren in de afzetcontainer voor hout: asbest of asbest vergelijkend materiaal, hout met kunststof, bomen, struiken, beschoeiingen en/of geïmpregneerd hout.

2 type afzetcontainers voor grond

Er zijn 2 type afzetcontainers voor grond, vanwege de chemische stof PFOA. De chemische stof PFOA is in sommige grond in Nederland te vinden is. Wanneer er geen PFOA in uw grond zit kunt u kiezen voor de normale afzetcontainer voor grond. Echter, wanneer er wel PFOA in uw grond zit moet u verplicht kiezen voor een speciale afzetcontainer voor grond. De PFOA vervuilde grond komt het meest voor in de provincie Zuid-Holland, aangezien in deze provincie in het verleden fabrieken stonden, die deze chemische stof hebben uitgestoten. PFOA werd gebruikt voor de bescherming van oppervlakten van verschillende producten. Inmiddels is de chemische stof slechts in lage waarden te vinden in de grond in Zuid-Holland, waardoor er geen gevaar is voor onze gezondheid. Echter, natuurlijk moet er voorkomen worden dat de stof zich buiten Zuid-Holland kan verspreiden. Om deze reden wordt de grond vervuild met PFOA in aparte afzetcontainers voor grond afgevoerd, zodat de vervuilde grond zich niet kan mengen met de normale grond. Bij de afvalverwerking wordt de grond vervolgens geanalyseerd. Niet alle bedrijven bieden deze service aan. Controleer onze website of wij beide type afzetcontainers voor grond aanbieden.