Skip to main content
  • Op werkdagen voor 12.00 uur besteld volgende werkdag geleverd!
  • Geen borg
  • Scherpe prijzen dankzij eigen afvalverwerking
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • All-in prijzen

Wilt u extra ruimte creëren, of mist u net die extra kamer? Dan is het verbouwen van de zolder misschien wel de oplossing. Het verbouwen van een zolder is geen goedkope klus. Wij kunnen ons goed voorstellen dat u zich vooraf afvraagt wat de kosten van een zolder verbouwing zullen zijn. Ondanks dat de kosten van een zolder verbouwen per situatie kan verschillen, kunnen wij u een indicatie geven. Zo weet u ongeveer wat u te wachten staat voordat u gaat beginnen met verbouwen.

De kosten van een zolder verbouwen

De verwachte kosten van een zolder verbouwing liggen tussen de € 5.000,- en € 15.000, -. Het kostenplaatje is echter volledig afhankelijk van wat uw plannen zijn voor de verbouwing. Een verbouwing met installatie of vervanging van een dakraam, rechte trap, elektriciteit, wanden, vloeren en dakisolatie zal ongeveer € 5000,- kosten.

Wanneer u  ook nog een dakkapel of een gipswand wilt aanleggen, zullen de kosten van de verbouwing op ongeveer € 11.000,- uitkomen. Wilt u de zolder compleet veranderen, met alles erop en eraan? Dan zult u al snel op € 13.000 uitkomen. Om deze schatting iets te verduidelijken, bespreken we hieronder de kosten van een aantal zaken die bij een zolderverbouwing komen kijken.

Een zolder verbouwen: welke kosten komen erbij kijken?

Er zijn een aantal veelvoorkomende zaken die komen kijken bij het verbouwen van een zolder. Hieronder lichten we een aantal kosten toe.

Het isoleren van uw dak

Denkt u aan het verbouwen van een zolder, dan denken we al snel aan het isoleren van het dak. De kosten van het isoleren van een dak zijn afhankelijk van de grootte van de oppervlakte die u wilt isoleren. Wanneer uw dak 45 m² groot is, zullen de kosten ongeveer € 1600,- zijn. Bij een dak van 65 m² zal dit € 1800,- zijn en bij een oppervlakte van 80 m2 zal komt dit op ongeveer € 2100,-.

Het plaatsen van een vaste trap

Het plaatsen van een vaste trap is vaak een onderdeel van een verbouwing van een zolder. De kosten van het materiaal voor een simpele rechte trap bedragen ongeveer € 1000. Een trap met een draai erin, zal al snel € 1500,- kosten, maar hierin zijn nog niet de kosten voor de trapbekleding of het schilderwerk meegerekend.

Een dakraam of dakkapel

Een dakraam wordt vaak op een zolder geplaatst wanneer er meer licht moet worden gecreëerd. Wilt u meer ruimte creëren op uw zolder? Dan kan het plaatsen van een dakkapel een oplossing zijn.

De kosten van een dakraam of dakkapel zijn afhankelijk van het materiaal waarvan deze gemaakt is. Zo zal een dakkapel van hout tussen de € 3000,- en € 4000 kosten. Een dakkapel van kunststof zal ongeveer tussen de € 4000,- en € 5000 euro kosten. Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid om voor een dakkapel van polyester te gaan. Deze zijn te verkrijgen zijn vanaf € 5000.

Het afval van uw zolder

Bij het verbouwen van uw zolder krijgt u ook te maken  met kosten waaraan u in eerste instantie niet zou denken. Een voorbeeld daarvan is het afvoeren van het afval dat van uw zolder komt. Voorbeelden van afval zijn: oude spullen die u wilt weggooien, oude isolatie, oude muren, oude vloeren enz. Wilt u er zeker van zijn dat u voor het afvoeren van deze afvalstromen niet te veel betaald? Dan is het huren van een bouwcontainer of puincontainer dé oplossing. Dit is niet alleen voordelig, het bespaart ook nog eens veel tijd en moeite.

Wat is uw budget voor de zolder verbouwen?

Voor u start aan uw verbouwing, is het verstandig te bepalen welk budget u nodig heeft voor alle werkzaamheden en de materialen. U kunt namelijk ervoor kiezen om uw zolder op verschillende manieren te verbouwen. U kunt u zolder bijvoorbeeld verbouwen tot slaap- of badkamer. Wij raden in ieder geval aan om een aannemer altijd van tevoren een prijsopgave te laten maken, zodat u vooraf al een indicatie van de kosten heeft.

Het is daarbij handig om ongeveer 20% van de verwachte kosten als extra buffer beschikbaar te hebben. Hiermee bedoelen wij niet dat u 20% van uw spaarrekening moet halen, maar dat u 20% bovenop de verwachte kosten in uw budget moet opnemen. Prijzen van grondstoffen kunnen stijgen en aannemers kunnen onverwacht langer bezig zijn, waardoor ze meer uren draaien, evenals een tal aan andere redenen die uw prijs hoger uit kunnen laten vallen.