Skip to main content
  • Op werkdagen voor 12.00 uur besteld volgende werkdag geleverd!
  • Geen borg
  • Scherpe prijzen dankzij eigen afvalverwerking
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • All-in prijzen

Een vuilcontainer huren hip? Zeker wel! We kunnen er namelijk niet meer omheen: duurzaamheid is een zekere trend geworden de laatste jaren. Dit is te zien in zowel het leven van de individuele consument, als in de bedrijfsvoering van kleine lokale bedrijven en grote multinationals. Indirect is het dan ook terecht om te zeggen dat een vuilcontainer huren ook vrij hip is gezien een container huren vele voordelen heeft voor het milieu en tegelijkertijd dan ook een grote bijdrage levert aan de verduurzaming van de samenleving in Nederland. Meer weten? Lees dan snel verder, dan leggen we het uit!

De duurzaamheidstrend

Je kunt geen supermarkt meer in zonder overspoeld te worden met verpakkingen vol duurzaamheidsstatements. Hetzelfde geldt voor campagnes met grote uitspraken over duurzaamheid en de hippe duurzame lunchrooms vol biologische en vegan producten. Hoewel het lastig is om te onderscheiden wat pure marketing is en welke bedrijven zich écht inzetten voor duurzaamheid, blijft het feit dat iedereen zich linksom of rechtsom uiteindelijk in zal moeten zetten voor verduurzaming van de maatschappij. Of dit nu via huisafval scheiden gaat, via een vuilcontainer huren of via het verduurzamen van processen bij jouw werkgever of binnen jouw bedrijf: dat maakt niet uit! We zullen namelijk genoodzaakt zijn om er gezamenlijk iets aan te doen vanwege de doelstellingen die de Nederlandse overheid heeft opgesteld voor het jaar 2050 en voor onze omgeving die wij in gevaar brengen op de lange termijn wanneer we deze doelstellingen niet halen.

Wat bedoelen we met een vuilcontainer huren?

Een container huren kan tegenwoordig heel veel diverse dingen betekenen, gezien er vandaag de dag bijvoorbeeld ook al containers zijn waar je in kunt wonen en/of containers zijn die je kunt huren als mobiele kantoorunit. Toch bedoelen wij als afvalverwerker uiteraard een afvalcontainer wanneer wij spreken over een container huren. Deze afvalcontainers zijn er in diverse soorten en maten voor diverse types afval. Zo hebben wij voor iedere afvalsoort een bijpassende afvalcontainer!

Waarom is een container huren duurzaam?

Een vuilcontainer huren werkt twee kanten op: enerzijds brengt het voor jou veel gemak bij jouw verbouwing of klus, anderzijds is het goed voor het milieu. Maar waarom?

Bij het huren van een afvalcontainer zul je een keuze moeten maken voor de container die geschikt is voor het soort afval dat jij graag wilt afvoeren. Wanneer je meerdere soorten afval van kleinere hoeveelheden hebt of wanneer je graag kiest voor gemak en alles in één containersoort kwijt wilt, kies je voor een grofvuilcontainer waarbij wij jouw afval achteraf alsnog uitzoeken. Het punt is dat afval áltijd gescheiden zal worden bij een afvalverwerker zoals ons. Wij weten vervolgens het afval op zo’n manier te verwerken dat de meeste materialen opnieuw gebruikt kunnen worden, wat bijdraagt aan de ontwikkelingen richting een circulaire economie die aansluit bij de doelstellingen van de overheid voor 2050. Dit is dan ook de reden dat een container erg duurzaam en dus indirect ook erg hip is! Toch?!

Daarbij scheelt een vuilcontainer huren, erg veel particuliere ritjes naar de milieustraat en dit scheelt weer erg veel in onze jaarlijkse CO2-uitstoot. Nu zou je je meteen af kunnen vragen of dit wel opweegt tegen het feit dat een afvalverwerker ook veel CO2-uitstoot zal veroorzaken met het brengen en ophalen van de containers en dit is logisch. Toch is het antwoord op deze vraag dat een afvalverwerker wel degelijk minder CO2-uitstoot veroorzaakt gezien een afvalverwerker namelijk de meest efficiënte routes en planningen zal maken voor het ophalen van afval. Ook op dit gebied is een vuilcontainer huren dus erg duurzaam in vergelijking met geen container huren en zelf je afval afvoeren.

Vuilcontainer huren?

Wil je graag een container huren? Bestel dan snel via slechts enkele klikken in de webshop de container die past bij jouw klus!

Heb je vragen over een puinbak bestellen? Of heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste container? Neem dan snel contact met ons op, we helpen je graag!