Skip to main content
  • Op werkdagen voor 12.00 uur besteld volgende werkdag geleverd!
  • Geen borg
  • Scherpe prijzen dankzij eigen afvalverwerking
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • All-in prijzen

Vloeren van laminaat gaan gemiddeld zo’n 10 jaar mee, mits u er een beetje zuinig mee omgaat natuurlijk. Als u uw laminaat wil vervangen, kunt u te maken krijgen met grote hoeveelheden oud laminaat. Dit oude laminaat mag niet zomaar bij het grofvuil gegooid worden, maar waar laat u het dan wel? In deze blog vertellen wij u hoe u het beste laminaat kunt afvoeren. Of het nu om grote of kleine hoeveelheden gaat, wij geven u dé oplossing. Lees daarom snel verder.

Laminaat afvoeren

Er is een wezenlijk verschil tussen het afvoeren van grote stukken laminaat en kleinere hoeveelheden. Wij leggen u graag uit wat u in beide gevallen het best kunt doen.

Kleine hoeveelheden

Als u al jaren dezelfde laminaatvloer heeft, kan het voorkomen dat sommige stukjes laminaat beschadigd raken. Dit kan in de meeste gevallen makkelijk en snel hersteld worden. Soms houdt u, na het herstellen van uw laminaatvloer, kleine stukjes oude laminaat over. Deze kleine stukjes mogen wel gewoon bij het restafval. Let er wel op dat deze stukjes niet verbrand mogen worden in de open haard of in uw tuin. Het verbranden van uw oude laminaat is namelijk verboden omdat er schadelijke stoffen vrijkomen bij de verbranding. Gooi kleine stukjes oude laminaat daarom gewoon bij het restafval.

Grote hoeveelheden

Als u uw laminaatvloer compleet wilt vervangen, zit u met veel oude laminaat. Past de restpartij in uw auto?  Dan kunt u het oude laminaat met uw auto wegbrengen naar de milieustraat. Als het niet past in uw auto óf als u bezig bent met verbouwen, kan het echter handig zijn om een afvalcontainer te huren. Wanneer u met een verbouwing bezig bent, zult u namelijk te maken krijgen met meer afval dan laminaat alleen. In dit geval is het handiger én voordeliger om een afvalcontainer voor uw deur te laten plaatsen. Zo hoeft u niet iedere keer naar de milieustraat van de gemeente te rijden en kunt u doorgaan met verbouwen. Op deze manier zal laminaat afvoeren dus kosten en een hoop tijd besparen.

Laminaat afvoeren kosten

De kosten van het afvoeren van laminaat zijn natuurlijk sterk afhankelijk van de manier waarop u dit gaat doen. Dit is dan weer afhankelijk van de hoeveelheid oud laminaat die u moet afvoeren. Zo zal het geen kosten met zich meebrengen om kleine stukjes laminaat bij het restafval te gooien, maar wel om grotere stukken af te voeren. Wanneer u een hoop oude laminaat moet afvoeren naar de milieustraat en van plan bent om dit met de auto te doen, kunnen de kosten al snel oplopen. Zo zal u benzinekosten, kosten bij de milieustraat en tijd kwijt zijn. Deze kosten zijn allemaal van specifieke factoren afhankelijk en zullen dus ook per geval verschillen.

Laminaat afvoeren met container

Wat voordeliger kan uitpakken, is het huren van een container bij Afvalcontainers Drechtsteden. Afhankelijk van uw wensen en behoeften kunt u bij ons kiezen uit verschillende maten houtcontainers of bouwcontainers. Of u een houtcontainer of bouwcontainer nodig heeft, is afhankelijk van het soort afval dat u heeft. In een bouwcontainer mag bijvoorbeeld glas, grofvuil, vloerbedekking, papier en karton, gips, plastic, kunststof, hout en ander puin. Een houtcontainer is daarentegen specifiek voor allerlei soorten hout bedoeld. In een houtcontainer mogen onder andere hardboard, geperst hout, zachtboard, kozijnen, houten platen en spaanplaten.

Wij bieden ook verschillende formaten van onze containers aan. Zo hebben we bijvoorbeeld containers van 3m3 , 6m3, en 9m3. Tevens hebben we de container van 9m3 in een gesloten variant. Afhankelijk van de hoeveelheid bouwafval of laminaat kunt u uw keuze maken. We raden aan om ongeveer 10 kruiwagens per kubieke meter te rekenen.

Heeft u toch nog vragen over het verwijderen en afvoeren van uw laminaat óf heeft u misschien vragen over het huren van een container voor uw oude laminaat?  Dan kan u altijd contact met ons opnemen. U kunt hiervoor snel en makkelijk ons contactformulier invullen of bellen naar 078-62 22 20 3.

Vond u dit nu een interessante blog. Lees dan ook eens over hoe u uw tuin zomerklaar kunt maken, of welke container u hiervoor het beste kunt gebruiken.