Skip to main content
 • Op werkdagen voor 12.00 uur besteld volgende werkdag geleverd!
 • Geen borg
 • Scherpe prijzen dankzij eigen afvalverwerking
 • Bestellen zonder account mogelijk
 • All-in prijzen

Grond afvoeren

Wilt u grond afvoeren na werkzaamheden in uw tuin? Dan kunt u ervoor kiezen om de grond zelf af te voeren naar een milieustraat. Een efficiëntere en goedkopere manier voor het afvoeren van uw grond is een grondafval container huren bij Afvalcontainers Drechtsteden. Wij leveren de grondafval container op de door u gewenste locatie. Is de grondafval container vol? Dan komen wij de grondafval container weer bij u ophalen. U bent dus geen tijd kwijt aan het afvoeren van de grond.

Wat mag u afvoeren?

 • Zand
 • Veen
 • Aarde
 • Klei
 • Tuinaarde
 • Graszoden
 • Grasmatten

Wat mag niet afvoeren?

Vervuilde grond met bijvoorbeeld:

 • Boomstronken
 • Wortels
 • Grind
 • Olie
 • Hout
 • Plastic
 • Grond vervuild met PFOA

Voorwaarden Grondafval container huren

Bij het inzamelen en afvoeren van vervuilde grond is het noodzakelijk dat Afvalcontainers Drechtsteden uiterst veilig te werk gaat. Zodoende vragen wij uw aandacht en tijd om de extra voorwaarden door te nemen die bij een grondcontainer huren komen kijken.

 • Na ontvangst van uw bestelling plaatsen wij (binnen minimaal 48 uur) de grondcontainer op uw gewenste locatie. Het is niet mogelijk om binnen 24 uur te leveren. Dit heeft te maken met het aanvragen van een afvalstroomnummer.
 • Bovenstaande tarieven voor het afvoeren van een grondcontainer zijn leidend, mits de grond binnen het PFOA-gebied valt. Binnen 48 uur ontvangt u hierover meer informatie. U heeft dan vrijblijvend de mogelijkheid om de grondcontainer te annuleren. Aan het afvoeren van grond binnen het PFOA-gebied zijn andere tarieven van toepassing.

Wat mag u wel en niet afvoeren in een grondafval container?

Wanneer u in de tuin aan de slag gaat met het plaatsen van tegels, het aanleggen van een vijver of een nieuw gazon dan komt er altijd een hoop grond vrij. Een deel van deze grond kunt u waarschijnlijk op een andere plek in uw tuin kwijt. Echter geldt dit vaak niet voor de grond die u heeft afgegraven. Deze grond zal dus moeten worden afgevoerd. De snelste en makkelijkste manier om van deze grond af te komen is door een grondafval container te huren. Maar wat mag er nou precies in een grond afval container?

In een grondafval container kunt u zand, veen, aarde, klei, tuinaarde, graszoden en grasmatten afvoeren. Daarentegen mag u geen boomstronken, wortels, grind, olie, hout, plastic en vervuilde grond afvoeren in een grondafval container.

Grondcontainer huren in de regio Drechtsteden

Bij Afvalcontainers Drechtsteden bent u niet alleen verzekerd van de scherpste tarieven. U bent ook verzekerd van een uitstekende service wanneer u een grondcontainer huurt. Zodra u de container heeft besteld, plaatsen wij de grondafval container op de door u gewenste locatie. Hierdoor hoeft u zelf niet meer heen en weer te rijden naar een milieustraat. U kunt de grond afvoeren vanaf de locatie van uw klus en u bent niet meer genoodzaakt om deze plaats te verlaten.

Bent u klaar met de werkzaamheden? Dan komen wij de grondafval container weer ophalen bij u op locatie. Mocht de grondafval container vol zitten en moet u nog meer grond afvoeren? Dan komen wij de volle grondafval container omwisselen voor een lege container. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over het afvoeren van uw grond.

Grond afvoeren? Vind de geschikte grondcontainer

Welke afvalcontainer u huurt, is afhankelijk van het type afval en de hoeveelheid afval, die u gaat afvoeren. Twijfelt u over welke afvalcontainer u nodig heeft, omdat u naast grond ook ander afval wilt afvoeren? Dan helpen wij u graag verder met het kiezen van de juiste afvalcontainer. De grondafval container is geschikt voor de volgende typen afval: zand, veen, aarde, klei, tuinaarde, graszoden en grasmatten. Wilt u ander afval afvoeren, zoals: hout, plastic, glaswol of gips? Dan kunt u in dat geval het beste kiezen voor een bouwafval container. Naast deze twee afvalcontainers verhuren wij ook puincontainers, grofvuil containers, hout containers en groencontainers. Mocht u moeite hebben met het kiezen van de juiste afval container, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Naast het type afvalcontainer moet u ook rekening houden met de hoeveelheid grond die u gaat afvoeren. Zo verhuren wij verschillende formaten grondafval containers. In onze webshop heeft u de keuze uit een grondcontainer van 3m³ of 6m³. Wij adviseren om van tevoren goed na te gaan hoeveel grondafval u denkt te gaan afvoeren. We raden aan deze hoeveelheid grondafval naar boven af te ronden. Uit ervaring weten wij dat de hoeveelheid grond vaker nog wel eens wordt onderschat.

Grondafval container huren: hoe werkt het?

In onze webshop bestelt u snel en eenvoudig een grondafval container. Allereerst kiest u de gewenste container. Voor grond afvoeren kiest u natuurlijk een grondafval container. Vervolgens selecteert u het gewenste formaat container. Wij leveren grondafval container in verschillende formaten, waaronder een grondcontainer van 3m³ en een grondcontainer van 6m³. Heeft u uw keuze gemaakt, dan geeft u vervolgens de gewenste locatie door.

Na ontvangst van uw bestelling plaatsen wij binnen 48 uur een grondcontainer op de gewenste locatie. Voor het afvoeren van vervuilde grond dienen wij uiterst veilig te werk te gaan. Zodoende komen er extra voorwaarden kijken bij het huren van een grondafval container. Allereerst moeten wij een afvalstroomnummer aanvragen. Daarnaast zijn de vermelde tarieven van toepassing, mits de grond binnen het PFOA-gebied valt!

Heeft u nog vragen over grond afvoeren met een grondafvalcontainer via Afvalcontainers Drechtsteden? Neem dan gerust contact met ons op!