Skip to main content
  • Op werkdagen voor 12.00 uur besteld volgende werkdag geleverd!
  • Geen borg
  • Scherpe prijzen dankzij eigen afvalverwerking
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • All-in prijzen

Staat er een tuinrenovatie op de planning? Gaat u verbouwen? Of staat er een aan- of uitbouw op de planning? Wat de reden ook is dat u te maken gaat krijgen met grond afvoeren, u zult ervan af moeten en de vraag die hierbij komt kijken is: Hoe gaat u dat doen? En wat komt er allemaal kijken bij het proces van grond afvoeren? Het is namelijk niet altijd zo voor de hand liggend als dat het zou lijken. Toch is het tegelijkertijd relatief simpel wanneer u weet waar u op moet letten en dat leggen we u graag uit!

Grond afvoeren met de grondcontainer

Er zijn meerdere manieren om van uw grond af te komen. Wanneer u de klus door een aannemer laat verzorgen, kan het zijn dat hij dit soort zaken voor u regelt maar dit is niet altijd het geval. Informeer hier daarom goed naar en maak hier afspraken over met uw aannemer!
Wanneer grond afvoeren uw eigen verantwoordelijkheid is, zal u zelf een keuze moeten maken voor de optie die het best aansluit bij uw situatie. Eén van de opties is het huren van een afvalcontainer, namelijk de grondcontainer. Deze is geschikt voor al uw zand, veen, aarde, klei, tuinaarde, graszoden en grasmatten. Deze container komen wij op een locatie en datum naar wens plaatsen en na gebruik vervolgens ook weer ophalen.

Schone, vervuilde en verontreinigde grond afvoeren

Bij grond afvoeren is er, naast de bovengenoemde soorten grondafval van zand tot grasmatten, ook nog het onderscheid tussen schone, vervuilde en verontreinigde grond. Ook dit is een belangrijk aspect om op te letten gezien dit invloed heeft op zowel de mogelijkheden die je hebt voor grond afvoeren als de prijs van deze mogelijkheden.

Schone grond afvoeren kan áltijd en vereist geen extra benodigde stappen of handelingen. Schone grond omvat grondafval (van zand tot grasmatten) dat niet vervuild is door andere afvalsoorten zoals boomstronken, wortels, grind, olie, hout en plastic. Vanzelfsprekend is vervuilde grond, grondafval dat wel vervuild is met een andere afvalsoort. Toch is er nog een derde categorie waar je mee te maken kunt krijgen en dat is verontreinigde grond. Ook dit is vervuilde grond maar dan specifiek met PFOA (in plaats van overige andere afvalsoorten). PFOA is perfluoroctaanzuur en daar kunt u mee te maken krijgen wanneer uw huis of de locatie van een klus binnen een PFOA-gebied valt. Deze gebieden zijn veelal ontstaan door het gebruik van bestrijdingsmiddelen in het verleden. Dit komt vaak voor op locaties waar voorheen benzinestations, industrieterreinen, landbouwterreinen en verf- of gasfabrieken hebben gestaan. Deze grond maakt grond afvoeren lastiger doordat deze grond eerst gereinigd zal moeten worden, alvorens deze bij de milieustraat of via de inzet van een afvalcontainer verwerkt kan worden.

De tarieven van een grondcontainer

Bij het kiezen voor een container, heeft u de keuze uit diverse formaten. Wij van afvalcontainers Drechtsteden bieden namelijk grondcontainers van zowel 3m2 als 6m2. De tarieven van deze containers zijn gebaseerd op schone grond afvoeren. Indien u te maken krijgt met vervuilde grond, kunnen deze prijzen afwijken en is het verstandig om de mogelijkheden op voorhand met ons te bespreken alvorens u een container gaat huren.

Grond afvoeren?

Huur vandaag nog uw grondcontainer Dordrecht aan huis bij afvalcontainers Drechtsteden via slechts enkele klikken in onze webshop! Heeft u vragen? Neem dan snel contact met ons op, we helpen u graag!

Op zoek naar een andere container dan een grondcontainer voor grond afvoeren? Bekijk ons volledig aanbod aan containers voor alle bouwafvalcontainers, puincontainers, grofvuilcontainers, houtcontainers en groenafvalcontainers.