Skip to main content
  • Op werkdagen voor 12.00 uur besteld volgende werkdag geleverd!
  • Geen borg
  • Scherpe prijzen dankzij eigen afvalverwerking
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • All-in prijzen

Toch? Hoewel het misschien vaak lijkt van niet, kan een grofvuil container huren uiteindelijk zeer voordelig zijn voor jouw situatie. Wanneer je de vergelijking maakt met alle ritjes naar de milieustraat, zie je namelijk dat je alleen daar al veel tijd, moeite en daarmee ook kosten op kunt besparen. Het maakt hierbij dan ook niet uit of je nu je huis gaat verbouwen, je tuin gaat aanpakken of een nieuwe keuken laat komen. Je zal hoe dan ook met een grote hoeveelheid afval komen te zitten en dit afval wil je op de meest voordelige manier kwijt. Ben je benieuwd naar de voordelen van een grofvuil container huren en waarom een grofvuil container huren goedkoop is? We leggen het je graag uit!

De financiële voordelen

Het antwoord op de vraag of een grofvuil container huren goedkoop is, is natuurlijk subjectief en geheel afhankelijk van jouw omstandigheden. Toch is het wel zo dat je je al snel kunt vergissen in de kosten die je maakt zonder een grofvuil container huren. Bij grote hoeveelheden vuil, ben je vaak al genoodzaakt om meerdere malen naar de milieustraat te rijden en/of soms zelfs een aanhangwagen te huren voor afval van groot formaat. Niet alles past namelijk gemakkelijk in je auto, helemaal wanneer je een relatief kleine auto hebt. Je benzineverbruik zal daardoor flink toenemen in deze periode, helemaal wanneer je de lange wachtrijen bij de milieustraat hierbij optelt. Deze zijn sinds de COVID-19 pandemie namelijk flink toegenomen doordat er in deze periode veel meer ondernomen is op het gebied van verbouwingen in en rondom het huis.

Daarbij is het zo dat je het risico loopt om je eigen vervoersmiddel te beschadigen en zul je de afschrijving van je vervoersmiddel versnellen door het intensieve gebruik van je auto. Indirect zijn dit ook kosten, die je waarschijnlijk liever wilt vermijden.

De gebruikersvoordelen

Naast dat een grofvuil container huren goedkoop kan zijn, heeft het ook diverse praktische voordelen voor jouw klus. Doordat je minder tijd kwijt bent aan het heen en weer rijden naar de milieustraat, heb je meer tijd over voor jouw klus en ben je dus sneller klaar. Ook scheelt het, in het geval van een grofvuil container huren, veel moeite in het scheiden van afval, met name wanneer je veel verschillende soorten afval hebt. In een grofvuil container, kun je namelijk verschillende soorten afval kwijt waardoor je zelf het afval niet hoeft te scheiden: dit doen wij namelijk voor je bij de afvalverwerkingsplaats!

De maatschappelijke voordelen

Met het huren van een container, zul je onbewust minder overlast veroorzaken voor de buurt. Zonder afvalcontainer kun je namelijk een natuurlijke neiging hebben om het afval wat in de reguliere straatcontainers past, daarin af te voeren. Dit heeft alleen als gevolg dat de bakken snel vol zullen zitten, waardoor de rest van de buurt zijn of haar afval slecht kwijt kan. Hierdoor zal huiselijk afval naast de container belanden, met het gevolg dat het ongedierte zal aantrekken en dit is iets wat je als buur graag wilt vermijden.

De voordelen voor het milieu

Los van het feit dat een grofvuil container huren goedkoop kan zijn, is dit ook voordelig voor het milieu. Door een container te huren, hoef je namelijk zelf niet op en neer naar de milieustraat. Dit scheelt ontzettend in CO2 uitstoot ten opzichte van een afvalverwerker, die de meest efficiënte route zal berekenen in het brengen en ophalen van de containers en dus het afval. Daarbij komt het afval op de juiste plek terecht gezien de afvalverwerker het afval uit de grofvuil container uitvoerig zal scheiden. Hierdoor kan afval optimaal gerecycled worden, waardoor klant en consument daarmee bijdragen aan een circulaire economie waarin we zo veel mogelijk materialen en producten hergebruiken.

Grofvuil container huren goedkoop?

Bekijk snel onze grofvuil containers om te kijken welke het best past bij jouw klus en let ook op bij het afvoeren van grondafval. Heb je vragen over een grofvuil container huren? Neem dan snel contact met ons op, we helpen je graag!

Ben je op zoek naar een andere container? Ga dan snel naar alle containers voor het brede aanbod aan afvalcontainers!