Skip to main content
  • Op werkdagen voor 12.00 uur besteld volgende werkdag geleverd!
  • Geen borg
  • Scherpe prijzen dankzij eigen afvalverwerking
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • All-in prijzen

Het coronavirus zorgt ervoor dat het afvalprobleem nog groter wordt dan het al was. Door het toenemende gebruik van plastic wegwerpproducten, zoals beschermingsmateriaal en de verkeerde scheiding ervan komt steeds meer plastic afval in de natuur terecht. Het is volgens verschillende milieuactivisten daarom nodig om bewuster met ons afval om te gaan. Juist in deze tijd.

Wegwerp plastic

In verband met het coronavirus kopen en gebruiken steeds meer mensen mondkapjes, handschoenen, handgel to-go en schorten en andere plastic wegwerpproducten die de veiligheid moeten verhogen. Op het eerste gezicht lijkt dit geen probleem, maar het gebruik van plastic is in de afgelopen weken met 111% toegenomen, zo ook in Drechtsteden. Het grootste deel daarvan, ongeveer 98%, wordt niet gescheiden ingeleverd of na één keer gebruiken al weggegooid bij het restafval. Hoe het komt dat mensen nu sneller hun afval weggooien? ‘’Omdat we bang zijn dat het besmet kan zijn’’, zeggen verschillende natuuractivisten. Dit betekent dat men minder bezig is met het bewust scheiden van afval zodat het verwerkt kan worden. En daar moet volgens hen hoognodig verandering in komen.

Minder recycling

Vóór de coronacrisis hadden Nederlandse recyclingbedrijven jaarlijks al meer dan 2 miljard kilo aan plastic te verwerken. Tijdens de coronacrisis is de hoeveelheid wegwerp plastic verdubbeld, maar het aanbod aan recyclingbedrijven is dat niet. Dit komt omdat een groot deel van het afval in de verkeerde afvalcontainers wordt weggegooid waardoor het niet meer terecht komt bij de afvalverwerker. Dit maakt het voor afvalverwerkers moeilijker en in sommige gevallen zelfs onmogelijk om al ons afval te verwerken tot product of grondstof. Dit is nadelig voor het milieu, want hoe minder secundaire grondstoffen we gebruiken hoe meer nieuwe grondstoffen we moeten produceren en dat betekent dat er meer energie nodig is en co2-uitgestoten wordt.

Zelf afval scheiden = Afvalcontainer uren

Merkt u zelf ook dat u sinds de coronacrisis minder bewust omgaat met uw afval en wilt u daar verandering in brengen? Huur dan tijdens het klussen, voor op het werk of op school een afvalcontainer die bij u past. Op deze manier zult u bewuster omgaan met uw afval en kan het afval op de juiste manier verwerkt en gerecycled worden. Wilt u een afvalcontainer huren en bent u benieuwd welke soorten er allemaal zijn? Bekijk hier onze webshop en zie dat het huren van een grofvuil container best goedkoop is.