Skip to main content
  • Op werkdagen voor 12.00 uur besteld volgende werkdag geleverd!
  • Geen borg
  • Scherpe prijzen dankzij eigen afvalverwerking
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • All-in prijzen

Is er een verband tussen de corona crisis en afval? Ja, zeker. Steeds meer mensen huren tijdens de corona crisis een afvalcontainer. Afvalverwerkers menen nog nooit zó veel gft- en groenafval gezien te hebben. Hoe dat komt lees je in dit blog.

1. Steeds meer mensen werken thuis

Veel werkgevers kiezen ervoor om hun werknemers voorlopig even thuis te laten werken. Een groot deel van alle werknemers in Nederland werkt daarom op dit moment vanuit huis als dat mogelijk is. Logisch dus dat er veel meer voedsel wordt geconsumeerd dan normaal. Etens- en drinkwaren maken tot nu toe het grootste deel uit van het afval.

2. Kinderen blijven voorlopig thuis

Ook basisscholen, middelbare scholen, hogescholen en universiteiten hebben ervoor gekozen om tijdelijk hun deuren te sluiten voor leerlingen. Een oplossing voor de achterstand is er; digitaal les krijgen. Aangezien het concept ‘afstandsleren’ nog vrij nieuw is loopt het niet altijd even soepeltjes. Lessen verspreiden zich over de hele dag waardoor leerlingen genoodzaakt zijn om de hele dag achter hun telefoon of computer te blijven. Ook de ouders van deze leerlingen blijven (soms genoodzaakt om op de kinderen te passen) thuis. U kunt zich natuurlijk wel voorstellen dat gezinnen die de hele dag thuis zijn meer afval produceren dan normaal.

3. Hamsteren

Ook het hamsteren heeft een enorme impact op de hoeveelheid afval die we produceren. We slaan massaal wc-papier, flesjes drinken en voedsel zoals pasta en meel in uit angst voor een tekort. Al dit restafval zorgt ervoor dat afvalinzamelaars het erg druk krijgen. Of dat erg is? Nee, hoor. Het is juist fijn dat mensen steeds meer gescheiden afval inleveren.

4. Grote schoonmaak

Een goed middel tegen verveling is opruimen. Veel mensen kiezen ervoor om hun vrije tijd te besteden aan het opruimen van hun huis. Hier komt natuurlijk veel afval bij kijken. Mensen huren dus massaal een afvalcontainer. Exacte cijfers zijn er niet maar de stijging is volgens verschillende afvalinzamelaars behoorlijk. In sommige gemeente is zelfs sprake van een verdubbeling van de hoeveelheid afval. Bent u ook bezig met ‘de grote voorjaarsschoonmaak’ en wilt u hiervoor een afvalcontainer huren? Bekijk dan eens de mogelijkheden op onze website.

5. Afvalcontainer huren om de tuin zomerklaar te maken

Wat ook meespeelt in de toename van de hoeveelheid afval is dat mensen massaal gaan opruimen om de verveling tegen te gaan. Aangezien het wordt afgeraden om te gaan wandelen trekken mensen de tuin in om toch even van het zonnetje te genieten of om een frisse neus te halen. Dat men daarnaast ook massaal in de tuin aan de slag gaat is wel te zien aan de hoeveelheid gft- en groenafval. Afvalverzamelaars menen nog nooit zoveel groente-, fruit en tuinafval gezien te hebben als nu. Het is overigens erg zonde om gft-afval bij het restafval weg te gooien. Wist u dat u ook een afvalcontainer kunt huren voor gft-afval?

Merkt u thuis ook dat u meer afval produceert dan normaal, bent u bezig met opruimen of steekt u de handen uit de mouwen en gaat u de tuin in om deze zomerklaar te maken? Op onze website kunt een afvalcontainer huren voor elke klus!