Skip to main content
 • Op werkdagen voor 12.00 uur besteld volgende werkdag geleverd!
 • Geen borg
 • Scherpe prijzen dankzij eigen afvalverwerking
 • Bestellen zonder account mogelijk
 • All-in prijzen

Badkamer verbouwen = bouwafval container huren

Bent u van plan om de badkamer te verbouwen? Hier komt best wat bij kijken en dus is het fijn om een beetje houvast te hebben. Begin de klus goed door een bouwafval container te huren.

Er zijn verschillende aanleidingen om uw badkamer te verbouwen; uw badkamer heeft een opfrisbeurt nodig, u bent verhuisd en de huidige badkamer past niet helemaal bij uw wensen, of uw huis wordt meer waard wanneer de badkamer wordt vervangen. Bij een verbouwing van een badkamer komt veel (verschillend) afval kijken. Puin, badkuipen, tegels, spiegels, kranen, kastjes .. bent u de draad al kwijt? Gelukkig hoeft u voor al deze afvalstromen geen aparte afvalcontainers te huren; voor het afvoeren van badkamer afval kunt u namelijk een bouwafval container huren. Wanneer u een kleine badkamer gaat verbouwen, kan een afvalcontainer ook genoeg zijn.

U kunt ervoor kiezen om klussers in te huren, maar u kunt het natuurlijk ook zelf doen!

Waarom u de juiste afvalcontainer moet huren.

Tijdens het verwerken van alle afvalstromen is het van belang dat de inhoud van de afvalcontainers zo puur mogelijk is, ofwel zo min mogelijk gemengd met andere afvalstromen. Op deze manier kan ons afval het beste hergebruikt en gerecycled worden. Zodra een afvalstroom vervuild is door andere afvalstromen is het in veel gevallen niet meer bruikbaar. Zonde! Want Nederland is erg goed in het recyclen van ons afval.

Hieronder een aantal tips voor het slopen van uw badkamer:

 1. Om ervoor te zorgen dat de klus overzichtelijk blijft, is het verstandig om op tijd een bouwafval container te huren. Zorg ervoor dat de container er 1 dag van tevoren staat zodat u op tijd kunt beginnen.
 2. Bekijk van tevoren welke afvalcontainer u nodig heeft. In een bouwafval container kunt al het afval uit de badkamer kwijt, maar deze container is vaak wel iets duurder. Heeft u alleen tegels om af te voeren? Dan kunt u beter een puincontainer huren.
 3. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is voor het afvoeren van groter afval, zoals badkuipen en kasten.
 4. Hoe lang heeft u de afvalcontainer nodig? Meestal duurt de verbouwing van een badkamer niet langer dan 2 weken. Binnen deze twee weken hoeft u vaak geen huur te betalen. Heeft u de bouwafval container toch langer nodig? Houd dan rekening met extra kosten.
 5. Gaat u ook de douche, het bad of kranen verwijderen? Let er dan goed op dat dat de hoofdkraan is dichtgedraaid. Dit voorkomt lekkage.
 6. Zorg ervoor dat u altijd veilig te werk kunt gaan. Zorg voor een veiligheidsbril, handschoenen, gehoorbescherming, stofkapjes en stevige kleding.

Met deze tips kunt u effectief en veilig te werk gaan. Wilt u meteen een bouwafval container huren? Neem contact met ons op of bezoek onze website. Benieuwd naar de ervaring van andere? U leest het hier!