Skip to main content
  • Op werkdagen voor 12.00 uur besteld volgende werkdag geleverd!
  • Geen borg
  • Scherpe prijzen dankzij eigen afvalverwerking
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • All-in prijzen

Nederland is de Europese koploper in afvalmanagement. Niet gek dus dat wij met elkaar hebben weten te behalen om maar liefst vijftig procent van al ons afval te recyclen. Met dit percentage zitten we ruim boven het Europese gemiddelde. Een prestatie waar we trots op mogen zijn. Aan het recyclen van ons afval zitten enorm veel voordelen voor zowel mens, milieu, dier en economie. Om van deze voordelen te profiteren is de juiste afvalcontainer bestellen een belangrijke stap. Benieuwd wat er met uw afval gebeurt? Lees dan verder.

Waarom een afvalcontainer bestellen?

Het scheiden van uw afval is een vereiste wanneer u wilt bijdragen aan een milieuvriendelijk recyclingproces. Er wordt daarom van u gevraagd om uw afval zoveel en zo nauwkeurig mogelijk te scheiden. ‘’Waarom?’’ hoor ik u denken. Dit komt omdat uw afval beter verwerkt kan worden als de afvalstroom zuiver is. Een zuivere afvalstroom houdt in dat dit zo min mogelijk gemengd is met andere afvalstromen (zoals; gft-afval gemengd met bouwafval). Het zuivere afval kan dan na controle meteen mee met afvalverwerkers en recyclers. Wanneer uw afval toch gemengd is met andere afvalstromen kost het meer geld, tijd en energie om de verschillende afvalstromen uit elkaar te halen. In sommige gevallen is de afvalstroom zelfs niet meer bruikbaar. Een voorbeeld hiervan is PMD-afval gemengd met GFT-afval. Dit is zonde aangezien een groot deel van ons afval op verschillende manieren hergebruikt kan worden.

Waar is uw afval goed voor

Waar uw afval voor wordt gebruik verschilt per afvalstroom. Het is een feit dat meer dan de helft van ons afval (inmiddels al 56%) gerecycled wordt. De overige 44 procent is, vaak door vervuiling, niet bruikbaar of het afval wordt niet gescheiden ingeleverd. Hoe meer afval we gescheiden inzamelen, hoe beter het verwerkt kan worden en hoe minder nieuwe primaire grondstoffen we nodig hebben. Dit is erg voordelig voor het milieu omdat we door het gebruik van secundaire grondstoffen minder broeikasgassen uitstoten. Ook uw afval kan hierin een belangrijke rol spelen. De kwaliteit van ons afval gaat erop achteruit wanneer dit gemengd en dus onzuiver wordt ingeleverd. Let u zelf ook op het scheiden van uw afval?

Wist u bijvoorbeeld dat:

• Van 10 kilo gft-afval ongeveer 4 kilo compost wordt gemaakt?
• GFT-afval na vergisting niet alleen compost maar ook groen gas oplevert?
• Meer dan 85% van al het oude papier gerecycled en hergebruikt wordt?
• We nu al meer dan zeven miljoen bomen per jaar besparen door het hergebruiken van oud papier?
• Van vier plastic flessen een hele nieuwe shopper gemaakt kan worden?
• Maar 8% textiel niet gerecycled kan worden? Ook uw oude of kapotte kleding, handdoeken en lakens zijn bruikbaar!
• De energie die we besparen met het recyclen van één plastic fles is gelijk aan het zes uur laten branden van een 60 watt lamp?
• In 2018 al meer dan 294.000.000 kg CO2 is bespaard door het hergebruiken van ons afval?
• Er jaarlijks meer dan 8.000.000.000 kilo plastic in de oceaan terecht komt terwijl we meer dan 98% van dit plastic goed zouden kunnen gebruiken voor de recycle industrie?

Kortom; ons afval is 9 van de 10 keer nog goed bruikbaar voor de recycle industrie. Het is daarom zonde om het afval niet goed te scheiden. Het mengen van verschillende soorten afvalstromen zorgt namelijk voor vervuiling van de afvalstroom en het afval daarmee verliest zijn waarde. De juiste afvalcontainer bestellen is dus een onmisbare stap naar een milieuvriendelijk productieproces. Wilt u een afvalcontainer bestellen of heeft u vragen? Bekijk dan onze website of neem telefonisch of via de mail contact met ons op.

Bent u een voorstander van duurzaam? Bekijk dan ook eens onze blog over hoe u duurzaam kunt verbouwen!