Skip to main content
  • Op werkdagen voor 12.00 uur besteld volgende werkdag geleverd!
  • Geen borg
  • Scherpe prijzen dankzij eigen afvalverwerking
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • All-in prijzen

In Nederland wordt heel wat geklust. Niet altijd worden hiervoor de juiste maatregelen genomen. Grote klussen laten we graag over aan ervaren klusjesmannen, maar de kleinere klussen nemen we graag op onszelf. Toch zijn er heel wat doe-het-zelvers met onvoldoende ervaring waardoor er jaarlijks meer dan 100.000 klussers gewond raken. Herkent u zich hierin? Neem dan deze tips door om zo veilig mogelijk te klussen.

1. Draag de juiste kleding

Spijkerbroeken met gaten zijn hip, maar niet ideaal wanneer u wilt gaan klussen. Het is tijdens het klussen erg belangrijk dat uw lichaam goed bedekt en beschermd is. Let er dus op dat uw kleding dik en stevig genoeg is. Laat ook uw accessoires even achterwege om te voorkomen dat u ergens achter blijft hangen. Een trui met lange mouwen, een stevige broek en platte schoenen zijn tijdens het klussen het verstandigst.

2. Gebruik beschermende accessoires

Wanneer u gaat klussen of slopen kan dit best wat lawaai en vuil veroorzaken. Zorg er van tevoren voor dat u hier goed op voorbereid bent door de juiste maatregelen te nemen. Gaat u boren? Zorg dan voor gehoorbescherming. Bij andere klusjes, zoals zagen, komen veel stofjes vrij. Pas op dat deze niet in uw ogen of luchtwegen terechtkomen want dit kan erg schadelijk zijn. Zorg daarom voor een goede veiligheidsbril en een stofmasker.

3. Gebruik het juiste gereedschap

Kent u de uitspraak ‘goed gereedschap is het halve werk’? Juist. Gereedschap bepaalt voor een groot deel het tempo van de klus. Een set goed gereedschap is daarom een goede investering. Erg oud of kapot gereedschap is vaak niet bruikbaar en kan in sommige gevallen zelfs gevaarlijk zijn.

4. De juiste afvalcontainer huren

Om te voorkomen dat u struikelt of door de bomen het bos niet meer ziet is het verstandig om al het afval zo snel mogelijk weg te gooien. Gaat u in de tuin klussen? Is de badkamer toe aan een opfrisbeurt of gaat u de oude keuken slopen? Hier komt per klus een andere afvalstroom bij kijken. Het is belangrijk om van tevoren na te gaan wat u wilt weggooien en welke afvalcontainer u hiervoor moet huren. Gescheiden afval is makkelijker te recyclen! Weet u al welke afvalcontainer u moet huren of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

5. Communiceer met elkaar

Krijgt u hulp bij het klussen? Communiceer dan met elkaar! Sluit alvorens u gaat klussen het water en elektriciteit af en zorg ervoor dat niemand dit weer aansluit terwijl u bezig bent. Ook is het wel zo fijn als uw buren ervan op de hoogte zijn dat er voorlopig wat lawaai vanuit uw huis of tuin zal komen.

Onthoud altijd dat ongeluk in een klein hoekje zit. Ga daarom altijd georganiseerd te werk en voorkom onnodige ongelukken. Regel op tijd de juiste materialen zoals gereedschap, bescherming en een afvalcontainer. Wilt u alvast een afvalcontainer huren? Bekijk dan hier voor de mogelijkheden.